Added by on 2014-04-01

 

Dissabte 29 de març Ontinyent va viure una jornada de reivindicació per l’ensenyament en valencià. Organitzada per la plataforma PROU, que aglutina AMPES, escoles, sindicats i altres associacions cíviques de la comarca, la jornada es va iniciar amb una marxa pels carrers més cèntrics d’Ontinyent fins al recinte firal on va haver-hi un concert fins ben passada la mitjanit amb el bo i millor de la música en valencià.

La Vall d’Albaida es veu afectada per la supressió de 7 unitats, tres de les quals en Ontinyent, que suposen un vertader cop de falç a l’ensenyament en valencià. Des de la plataforma PROU aquesta merma es veu i es viu com un càstig a una comarca que mai ha deixat de ser valencianoparlant i que fou una de les primeres a reivindicar l’escola en valencià. Una conseqüència del treball fet a les escoles d’Ontinyent i la comarca de la Vall d’Albaida és la proliferació en quantitat i qualitat de grups de música en valencià, dels que només a Ontinyent n’hi ha dèsset.

Des de la setmana passada els membres de tres escoles d’Ontinyent (professorat i famílies) protagonitzen un tancament, el centre Bona Vista, el Martínez Valls i el Rafael Juan Vidal.

Membres de l’AMPA i del claustre del Cremona d’Alaquàs, tancats des de fa més d’un mes, van acudir a Ontinyent per mostrar el seu suport a les escoles afectades. També acudirem la plataforma Mil de Nou. Com dèiem al manifest,  No defalliu! Aquest país ha despertat. Els jupetins rojos dels treballadors i treballadores de RTVV no vos deixarem sols perquè no entenem un País sense una escola pública en valencià i de qualitat.

Compartir

    Deixa un comentari

    La teua adreça de correu electrònica no es publicarà. Camps necessaris *

    *